Dirigenti

Dejan Žnideršič se je kot enajstletni deček začel učiti bariton pri profesorju Dragu Gradišku in že po dveh letih tega zamenjal s pozavno. Pod mentorstvom Francija Arha je uspešno opravil sprejemni izpit na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (SGBŠ) in se tako odločil za poklic glasbenika.

Ob zaključku šolanja na SGBŠ, leta 1998, je uspešno opravil avdicijo za pozavnista v Orkestru slovenske policije, kjer pa je igral le slabo leto. Istega leta je s kvartetom pozavn osvojil zlato plaketo na tekmovanju mladih glasbenikov Slovenije. Leto kasneje je na istem tekmovanju s pozavno zmagal v svoji skupini. Med služenjem vojaškega roka se je odločil, da bo v vojski ostal še nekaj časa, tokrat kot glasbenik in član Orkestra slovenske vojske, kjer je zaposlen še danes.

Dejan Žnideršič pred svojim prvim koncertom leta 2004 (arhiv PO Krško)

Že v mladih letih je imel veliko željo postati dirigent. Želja se mu je uresničila meseca septembra 2002, ko je prvič stopil pred orkester in ga pripravil za sodelovanje na koncertu ob 90-letnici rojstva Bojana Adamiča v Velenju, novembra istega leta. Od marca 2004 je uradni dirigent Pihalnega orkestra Krško.

Dejan Žnideršič na koncertu 25. januarja 2020 (foto: Goran Rovan)